Сервис «Пользователи»

Сервіс «Користувачі» призначений для надання адміністратору можливості керування списком користувачів  Веб-сайту.

Для створення нового користувача необхідно у адміністративному меню обрати <Керування користувачами> <Користувачі> <Додати користувача>. Після чого відкриється форма створення нового користувача, зовнішній вигляд якої представлено на Рис.2.1.

 

Рис.2.1. – Форма створення/редагування облікового запису користувача

У блоці «Інформація про реєстрацію» необхідно заповнити наступні поля:

  • у полі «Користувач» необхідно вказати логін користувача;
  • у поле «Електронна пошта» необхідно вказати електронну пошту користувача;
  • у полях «Пароль» та «Підтвердження паролю» необхідно відповідно ввести пароль користувача та здійснити підтвердження паролю.

У блоці «Стан» необхідно здійснити вибір стану користувача. «Діючий» ­- це активний обліковий запис користувача. «Заблокований» - це блокування обліковаго запису користувача.

У блоці «Ролі» необхідно здійснити вибір групи, до яких буде відноситись користувач.

  • адміністратор має повний доступ до веб-сайту;
  • модератор має права на створення, редагування та видалення  лише своїх матеріалів.

Для збереження облікових даних користувача необхідно натиснути на кнопку «Зареєструватися».

Для редагування, фільтрування облікових записів користувачів необхідно перейти до закладки «Список», зовнішній вигляд якої представленно на Рис.2.2.

 

Рис.2.2. – Закладку списку користувачів.

Фільтрування списку користувачів можна здійснити за наступними параметрами «роль», «дозвіл» та «стан». Після натискання на кнопку «Фільтр» у нижньому блоці буде відображатись відфільтровані списки користувачів.

Після здійснення фільтрування кнопка «Фільтр» змінилась на «Відбір» - використовується для подальшого фільтрування списку облікових записів користувачів, «Вернути» - використовується для повернення на один крок назад, «Скинути» - використовується для скидання параметрів фільтрування (здійснюється перехід на головну сторінку списку користувачів).

Для зміни налаштувань для потрібного користувача необхідного виділити його із списку (поставити позначку навпроти потрібного користувача), обрати із списку нові налаштування у випадаючому полі «Оновити налаштування» та натиснути на кнопку «Оновлення».

Для зміни облікових записів користувача необхідно натиснути на посилання «Редагувати» навпроти потрібного користувача та внести потрібні зміни у формі редагування користувача (Див.Рис.2.1). Для збереження внесених змін необхідно натиснути на кнопку «Зберегти».

Для здійснення видалення облікового запису користувача необхідно у формі редагування натиснути на кнопку «Видалити» та підтвердити правильність виконуваних дій.